PSV-huurling Luckassen krijgt advies in België te blijven: 'Leert van Kompany'

PSV-huurling Luckassen krijgt advies in België te blijven: 'Leert van Kompany'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 17:43do 13-02-2020 om 17:43

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 17:48do 13-02-2020 om 17:48

RSC Anderlecht kent tot nu toe een moeizaam seizoen in de Belgische Jupiler Pro League, maar aan de verdediging van de club ligt dat niet. Een van de sterkhouders achterin is Derrick Luckassen, die gehuurd wordt van PSV. Kevin Luckassen, de oudere broer van Derrick, hoopt dat zijn broertje in België blijft.

Anderlecht huurt Luckassen dit seizoen van PSV, maar de Belgische club heeft een koopoptie in het huurcontract opgenomen. Kevin hoopt alvast dat Anderlecht die optie gaat lichten. "Ik heb hem aangeraden om bij Anderlecht te blijven", vertelt hij tegen La Dernière Heure. "Hij haalt daar een goed niveau en hij moet die vorm niet doorbreken. Het project bevalt hem enorm."

Daarnaast heeft Luckassen bij Anderlecht een rolmodel om van te leren. "Hij leert enorm veel van Vincent Kompany", vervolgt Kevin. "Derrick is iemand die advies durft te vragen. Wie kan je dat beter geven dan een van de beste verdedigers ter wereld?"

Het contract van Luckassen bij PSV loopt na dit seizoen nog twee jaar door bij PSV. Wil Anderlecht de verdediger definitief overnemen zal het naar verluidt zes miljoen euro moeten betalen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws