Bruma koos op gevoel: 'Voelde meteen dat Mainz een goede oplossing was'

Bruma koos op gevoel: 'Voelde meteen dat Mainz een goede oplossing was'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 21:57do 13-02-2020 om 21:57

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 22:13do 13-02-2020 om 22:13

Jeffrey Bruma lijkt de draad weer op te pakken bij FSV Mainz. De Nederlander koos in januari voor een verhuur binnen de Bundesliga en dat lijkt goed uit te pakken voor de mandekker.

Bruma beleefde een horrodebuut voor zijn nieuwe tijdelijke werkgever, maar maakte afgelopen weekend een goede indruk in de Mainz-verdediging. Toch blijft hij bescheiden. "Ik ben geen fan van termen als leider van de defensie of zoiets. We zijn allemaal belangrijke spelers en moeten samen onze doelen bereiken. Berlijn was een goed begin, dat willen we uitbreiden", doelt Bruma tegenover Kicker op de 1-3 overwinning op Hertha BSC.

Bij Mainz hoopt Bruma zich weer te kunnen laten zien na een moeilijke periode bij Schalke 04, dat hem eerder al aan VfL Wolfsburg verhuurde voordat het hem tijdelijk naar Mainz liet vertrekken. "Het is normaal in het voetbal dat de coach een beslissing neemt. In mijn geval was het negatief. Ik zei tegen mezelf: als er een kans is om ergens anders te spelen dan zal ik die grijpen."

Volgens Bruma waren er meerdere mogelijkheden om zo'n kans te pakken, maar hij koos ervoor om in de Bundesliga te blijven. "In januari waren er verschillende clubs, onder meer uit de Bundesliga, geïnteresseerd. Bij Mainz voelde ik meteen dat het een goede oplossing was en ik probeer altijd mijn gevoel te volgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws