'Transferban voor Stengs en Boadu naar Ajax werkt als boemerang voor AZ'

'Transferban voor Stengs en Boadu naar Ajax werkt als boemerang voor AZ'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 07:07vr 14-02-2020 om 07:07

Het huidige succes van AZ werkt tot 'zelfoverschatting' bij technisch directeur Max Huiberts en trainer Arne Slot, vindt Valentijn Driessen van De Telegraaf. Zij benadrukten dat Ajax geen stap omhoog is voor uitblinkers Calvin Stengs en Myron Boadu, maar daar is Driessen het absoluut niet mee eens.

AZ sprak duidelijk uit dat een transfer naar Ajax geen vooruitgang is. 'Tevens beweren ze dat het vanuit het clubstandpunt onverstandig is om toppers te verkopen aan een concurrent als Ajax. Als naakt feit klopt het laatste. Alleen zijn Ajax en AZ geen gelijkwaardige concurrenten van elkaar en redelijkerwijs zit dat er voorlopig ook niet in', schrijft Driessen vrijdag in De Telegraaf. 'Komt bij dat het perspectief bij Ajax om ervaring op te doen op het hoogste internationale niveau in de Champions League veel groter is dan bij AZ.'

De achterstand van AZ op Ajax is slechts drie punten, toch vindt Driessen dat een move naar Amsterdam in alle opzichten een stap omhoog is. Hij wijst niet alleen op het sportieve, mentale en fysieke, maar ook op de druk van presteren. 'Voor hun persoonlijke ontwikkeling zou het voor Stengs en Boadu daarom geweldig zijn als ze een binnenlandse opstap kunnen maken naar Ajax alvorens het vizier te richten op een groot buitenlands clubavontuur', aldus Driessen.

'Historisch gezien hebben veel AZ'ers die stap weliswaar niet kunnen maken in Amsterdam, er vallen ook nauwelijks succesverhalen te vertellen van AZ’ers die vanuit Alkmaar naar buitenlandse clubs trokken.' Onder meer Kolbeinn Sigthorsson maakte de verwachtingen bij Ajax niet waar.

Driessen hoopt dat Stengs en Boadu voor het juiste bedrag naar Ajax gaan. Blokkeert AZ een vertrek, dan is dat niet goed voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. 'Een dergelijk onwrikbare opstelling kan AZ op termijn trouwens als een boemerang treffen. Toptalenten zullen zich wel tweemaal bedenken alvorens te tekenen als zij door AZ aan de ketting worden gelegd en Amsterdam als een no-go area geldt.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Driessen?

Ja
77%
Nee
23%
(7281 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws