Jonk haalt voormalig Ajax-talent naar Volendam: 'Reden dat ik ben gekomen'

Jonk haalt voormalig Ajax-talent naar Volendam: 'Reden dat ik ben gekomen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 09:26vr 14-02-2020 om 09:26

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 10:33vr 14-02-2020 om 10:33

FC Volendam kent een prima seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en staat op een knappe vierde plaats, op hetzelfde puntenaantal als nummers twee en drie Jong Ajax en De Graafschap. De grote uitblinker bij Volendam dit seizoen: Francesco Antonucci.

De Belgische aanvaller wordt gehuurd van AS Monaco en is normaal gesproken onhaalbaar voor een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, maar door zijn goede band met Volendam-trainer Wim Jonk lukte het de club toch om hem te halen. "Hij is de belangrijkste reden waarom ik hier naartoe ben gekomen", geeft Antonucci aan in gesprek met De Telegraaf. De aanvaller speelde in de jeugd bij Ajax en kreeg daar al in een vroeg stadium te maken met de huidige Volendam-trainer.

In 2017 mocht Antonucci vertrekken uit Amsterdam. "Nadat onze wegen scheidden, heb ik altijd contact gehouden met Wim en zijn team. Ik heb veel respect voor ze."

Cruijff-visie
"Hij is een voorbeeld van een groot talent dat puur kiest voor persoonlijke ontwikkeling en tot bloei komt bij een kleinere club", geeft de technisch directeur van Volendam, Jasper van Leeuwen, aan. Van Leeuwen was in het verleden ook werkzaam bij Ajax en kent Antonucci dus ook. "In het tweede elftal van Monaco was hij vrij onzichtbaar, terwijl hij op zijn niveau wel degelijk topcijfers kon overleggen. Nu ziet iedereen hem grote stappen maken bij Volendam, en wordt de koppeling gemaakt met Wim Jonk en de achterliggende visie van Cruijff. Dat zorgt ervoor dat veel meer clubs en agenten hun spelers hier naartoe willen brengen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws