De Jong 'roast' waardeloos Almere-veld na zege: 'Je kan hier niet voetballen'

De Jong 'roast' waardeloos Almere-veld na zege: 'Je kan hier niet voetballen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 23:40vr 14-02-2020 om 23:40

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 23:42vr 14-02-2020 om 23:42

Henk de Jong wist vrijdagavond met Cambuur opnieuw te winnen. Almere City werd met 0-1 verslagen, maar de oefenmeester is allesbehalve blij met de grasmat in Almere.

Voor de camera van FOX Sports start De Jong zijn betoog tegen de grasmat. "Dit veld is niet in het voordeel van Almere zelf, maar ook niet van ons. Je kan hier niet voetballen. We hebben gewoon gezegd, speel maar lange ballen. Je moet je aanpassen aan de omstandigheden die er zijn. Na de rust kon je niet meer voetballen op dit veld. Het was na tien minuten al slecht. Maar goed, het gaat erom dat je ook dit kan brengen."

De Jong zag zijn formatie ploeteren in Flevoland, waardoor met het nodige geluk de driepunter meegaat naar Friesland. "Dit was op karakter. Hier moet je ook een beetje geluk bij hebben. We hebben inderdaad geluk gehad, maar daar hebben we ook ons best voor gedaan." Cambuur won uiteindelijk dankzij een treffer van Giovanni Korte, die de vlak voor de aftrap afgehaakte Mitchel Paulissen verving. "Wat een goeie wissel hé?", grapt De Jong. "Nee het is gewoon geluk, hij heeft het gewoon goed gedaan. Niet aan je eigen pikkie trekken, wegwezen!"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws