Stegeman gooit 'mooi voetbal-ideaal' overboord: 'Moeten in de Eredivisie blijven'

Stegeman gooit 'mooi voetbal-ideaal' overboord: 'Moeten in de Eredivisie blijven'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 00:00za 15-02-2020 om 00:00

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 12:22za 15-02-2020 om 12:22

John Stegeman heeft weinig interesse in het produceren van goed voetbal met PEC Zwolle. Voor de trainer geldt maar één ding: punten en het behalen van lijfsbehoud.

PEC neemt het dit weekend op tegen Feyenoord en het in 2020 nog ongeslagen PEC hoopt op een stunt tegen het goed in vorm verkerende Feyenoord. Punten zijn alles voor Stegeman. "Wij weten dat we geen goed voetbal op de mat leggen, maar dat is ook niet de grootste prioriteit voor ons. Wij spelen degradatievoetbal en daarbij is het allerbelangrijkste lijfsbehoud. Wij moeten in de Eredivisie blijven. Het maakt mij niet uit hoe, als het ons maar lukt", vertelt hij aan RTV Oost.

Stegeman herinnert zich een bezoek aan De Kuip van vorig seizoen, en wil dat het dit keer anders gaat dan tijdens die 1-0 nederlaag. "Vorig jaar speelden wij in De Kuip en speelden wij een goede wedstrijd en verlies je uiteindelijk met 1-0, omdat wij wat meer naar voren gingen schuiven en het spel wilden maken. Ik denk dat als wij zondag slecht voetbal spelen, maar uiteindelijk een punt uit die wedstrijd kunnen halen, dat wij tevreden moeten zijn", besluit de oefenmeester.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws