PSV'er in ADO-shirt tegen PSV: 'Natuurlijk is het heel speciaal'

PSV'er in ADO-shirt tegen PSV: 'Natuurlijk is het heel speciaal'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 07:43za 15-02-2020 om 07:43

Luuk Koopmans neemt het zaterdagavond met ADO Den Haag op tegen PSV, zijn broodheer. De doelman is door de Eindhovenaren tot het einde van het seizoen gehuurd aan de residentieclub, waarmee hij tegen degradatie strijdt.

Dat geeft de wedstrijd een speciaal tintje. "Natuurlijk. Ik heb drie jaar bij PSV gezeten", zegt Koopmans voor de camera van FOX Sports. "Vorig jaar ben ik al uitgeleend (aan MVV, red.). Aan het begin van het seizoen heb ik nog twee maanden meegedaan in de voorbereiding. Het is heel speciaal om tegen PSV te spelen."

Koopmans hoopt dat ADO tegen PSV compact speelt en weinig weggeeft. "Dan zien we wel waar het schip strandt. Ik hoop niet dat we zo apatisch spelen als tegen Sparta. Tegen PSV moeten we laten zien wat we kunnen. Fouten maken hoort erbij, maar neem wel initiatief en doe gewoon je ding. Tegen PSV heb je niets te verliezen. Met dat gevoel moet je de wedstrijd ook ingaan. We durven te voetballen. Dat moeten we laten zien."

PSV won vorige week met 3-0 van Willem ll na een dramatische reeks. Toch denkt Koopmans niet dat alles nu hosanna is in Eindhoven. "Ik denk niet dat er na één wedstrijd al sprake is van een ommekeer. Ik gun ze het beste, maar ik hoop toch echt dat wij er met de drie punten vandoor gaan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat er winnen?

ADO
21%
Gelijkspel
12%
PSV
67%
(524 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws