'Pizzuto eerder in beeld bij Ajax, maar door blessure ging proefperiode niet door'

'Pizzuto eerder in beeld bij Ajax, maar door blessure ging proefperiode niet door'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 11:57za 15-02-2020 om 11:57

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 14:25za 15-02-2020 om 14:25

Wout Westerhof is actief in Mexico als trainer bij Pachuca en ziet dat er voldoende interessant talent rondloopt in het land. Hij tipt de Eredivisie-clubs en geeft aan dat er vooral gelet moet worden op José Juan Macías van Chivas en Eugenio Pizzuto van Pachuca.

Waarschijnlijk zijn Macías en Pizzuto alleen haalbaar voor de Nederlandse top. Vooral Macías maakt veel indruk. "Ik denk dat hij van alle talenten in Mexico de allerbeste is", vertelt Westerhof in gesprek met De Telegraaf. "Hij is een zeer veelbelovende spits, heeft zijn opleiding bij Chivas gehad en is op huurbasis doorgebroken bij Club León. Hij is er niet uitgekomen met León, een club binnen de Pachuca-groep, omdat hij zo snel en goedkoop mogelijk naar Europa wil. Hij is nu weer terug bij Chivas."

De pas zeventienjarige Pizzuto was eerder al in beeld bij Ajax, maar door een akelige blessure ging een proefperiode in Amsterdam niet door. "Hij zou in maart op stage gaan bij Ajax, maar brak zijn been toen hij twee weken terug zijn debuut maakte voor Pachuca tegen León. Een akelig moment", aldus Westerhof. "Won de bronzen bal als een van de beste spelers op het WK onder 17 (waarin Mexico de finale verloor van Brazilië, red.)."

Westerhof heeft nog een wat goedkopere optie: Alexis Vega. "Kleine aanvaller, speelt vooral als spits maar kan overal voorin uit de voeten. Kan ook een interessante speler voor Nederlandse clubs zijn", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws