Twijfels over Stengs en Boadu: 'Mensen zeggen dat Ajax 50 miljoen moet bieden'

Twijfels over Stengs en Boadu: 'Mensen zeggen dat Ajax 50 miljoen moet bieden'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 10:47za 15-02-2020 om 10:47

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 12:27za 15-02-2020 om 12:27

Henk Spaan twijfelt of Ajax een poging moet doen om AZ-smaakmakers Myron Boadu en Calvin Stengs naar Amsterdam te halen. De club heeft de financiële middelen, maar Spaan twijfelt over Ajax écht beter wordt door de AZ-spelers te kopen.

Ajax zit in de positie om de beste spelers van concurrenten in de Eredivisie weg te kopen, zo weet ook Spaan. 'Mensen zeggen dat Ajax gewoon 50 miljoen moet bieden om Stengs en Boadu bij AZ weg te halen', vertelt hij in de rubriek Spaan geeft Punten van Het Parool. 'Het geld is er en AZ is niet in de positie het te laten liggen. Dat laatste klopt: ze kunnen in Alkmaar natuurlijk hard blijven roepen dat ze hun spelers niet aan de concurrent gaan verkopen, maar meer dan fluiten in het donker is dat niet.'

Spaan weet meerdere punten te benoemen waarom Ajax goed na moet denken voordat de club actie onderneemt. 'Is zo'n deal wenselijk voor Ajax? Ten eerste staan beide spelers onder contract bij Mino Raiola. Meer zeg ik niet. Ten tweede moet Boadu nog aantonen dat hij kansen op twee meter van het doel niet zal blijven missen. Er zit bepaald structuur in het om zeep helpen van droomsituaties waarmee Vincent Janssen voorheen wel raad mee wist. Voor Stengs geldt: kantelt hij weleens een wedstrijd? Was hij in staat tegen NAC de boel in handen te nemen en de overwinning eruit te slepen?', sluit Spaan af.

Poll

Moet Ajax er alles aan doen Stengs en Boadu weg te kopen bij AZ?

(6464 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws