Driessen voert druk op: 'Ajax kan Ihattaren voor weinig geld ophalen bij PSV'

Driessen voert druk op: 'Ajax kan Ihattaren voor weinig geld ophalen bij PSV'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 18:13vr 14-02-2020 om 18:13

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 19:09vr 14-02-2020 om 19:09

Valentijn Driessen schoof Mohamed Ihattaren naar voren als mogelijke opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax en doet er nu zelfs een schepje bovenop: volgens de chef sport van De Telegraaf zou de middenvelder wel trek hebben in een transfer naar de hoofdstad.

Ajax verkocht Ziyech deze week voor 44 miljoen euro aan Chelsea en dus moet directeur spelersbeleid Marc Overmars voor volgend seizoen aan de bak. Wat Driessen betreft zoekt Ajax zijn opvolger dicht bij huis. 

Ook Calvin Stengs van AZ wordt genoemd. "Dat is logisch. Die is iets ouder dan Ihattaren, die ik ook een heel goede optie vind", zegt Driessen op de site van De Telegraaf. "Ihattaren is ook niet zo duur, want hij heeft nog een jeugdcontract, dat misschien wel iets opgewaardeerd is, maar voor redelijk weinig geld is hij op te halen bij PSV. Stengs is international en is al verder in zijn carrière. Ik denk dat dat een ideale vervanger is voor Ziyech."

"Ze moeten zeker informeren", zegt Driessen over Ajax. "Ajax heeft goede contacten met Raiola. Op het moment dat dit soort buitenkansjes zich voordoen, moet je gewoon toeslaan. Of Ihattaren ja zou zeggen? Dat denk ik wel. Als hij weet dat Ajax Champions League speelt en hij een goede kans op speeltijd heeft zal hij er ongetwijfeld oren naar hebben. Waarom niet?"

Driessen vindt het onzin dat AZ niet meewerkt aan transfers naar Ajax. "Dat kan wel zijn, maar als Ajax genoeg geld en toekomstperspectief voor de spelers biedt... Bij Ajax spelen ze Champions League. Dan kom je op een heel ander niveau terecht. Dat kun je spelers niet ontnemen. Ajax moet daarvoor betalen, maar je moet ook denken aan de ontwikkeling van de speler. Dat is ook goed voor het Nederlandse voetbal. De speler zal zeggen dat hij van AZ naar Ajax wil. Dan kun je hem wel verkopen aan Brighton, maar dan komt hij daar op de bank, omdat ze hem niet aan Ajax willen verkopen. Ik denk niet dat de clubs het zover laten komen."

Poll

Ajax moet voor Ihattaren gaan

(11773 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws