AZ 'gooit het in één week weg': 'Zitten in hoek waar de hardste klappen vallen'

AZ 'gooit het in één week weg': 'Zitten in hoek waar de hardste klappen vallen'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 21:09za 15-02-2020 om 21:09

Teun Koopmeiners vindt niet dat AZ zich een crisis moet laten aanpraten. De aanvoerder van de Alkmaarders kan desondanks niet ontkennen dat het tegen FC Twente heel matig was (2-0).

"Het was een totale offday. We waren zo slordig en ik zat fout bij de goal. Dat is gewoon klote", zegt Koopmeiners tegen FOX Sports over de 2-0 van de Tukkers. De thuisploeg was eerder al op voorsprong gekomen uit een vrije trap, nadat de middenvelder hands zou hebben gemaakt. "Ik vond het discutabel of het hands van mij was bij de vrije trap. Dan vind ik het ongelooflijk dat de scheidsrechter zo overtuigend zegt dat het wel zo is."

Volgens Koopmeiners is het echter geen excuus voor het matige optreden van AZ, dat eerder deze week al werd uitgeschakeld door NAC Breda in de KNVB Beker. "De uitschakeling in de beker was natuurlijk een enorme teleurstelling, maar we werken allemaal keihard. Soms heb je een week dat het gewoon klote is. Maar we moeten ons niet laten aanpraten dat we in een zware dip zitten. We staan er nog steeds heel goed voor, ook al ging het vandaag niet zoals we wilden."

'We gooien in één week zoveel weg'
Eredivisie-koploper Ajax kan de voorsprong op AZ zondag uitbreiden tot zes punten. Marco Bizot ziet dat de ploeg van coach Arne Slot worstelt en is een stuk kritischer dan Koopmeiners. "Het loopt niet lekker. We scoren niet en krijgen te veel tegen", zegt de doelman. "Het is onwijs balen. Ik zit er ook echt bij in de kleedkamer, van: wat gebeurt hier allemaal. We draaiden zo fantastisch hiervoor."

Bizot denkt dat tegenstanders zich beter op AZ instellen. "Misschien is het voor ons ook tijd om iets bij te stellen en iets anders te doen. Maar ik heb er nu ook geen oplossing voor. We zitten in de hoek waar de hardste klappen vallen. We gooien in één week zoveel weg. Dat is dood en doodzonde, omdat we zo keihard hebben gewerkt met z'n allen. Om dat nu zo weg te gooien, dat snap je gewoon echt niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws