'Losgeslagen' hooligans van FC Utrecht slaags in Frankrijk, zes gewonden

'Losgeslagen' hooligans van FC Utrecht slaags in Frankrijk, zes gewonden

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 07:46zo 16-02-2020 om 07:46

Supporters van FC Utrecht zijn zaterdag slaags geraakt in Frankrijk. Dat gebeurde voorafgaand aan het duel tussen Sedan en SC Bastia in de Championat National 2, het vierde niveau in Frankrijk.

Volgens de autoriteiten zijn tijdens de rellen zes personen gewond geraakt, waarvan er één slecht aan toe zou zijn. De gewonden zijn merendeels Nederlanders. Ingewijden uit de Utrechtse supporterswereld bevestigen het incident aan het Algemeen Dagblad. "Maar het is niet zo dat we met honderd man daar waren, zoals de Fransen beweren."

De Franse politie stelt dat zo'n honderd Nederlandse hooligans een groep van vijftig Bastia-fans aanvielen. "De Nederlandse supporters zijn speciaal gekomen om te vechten. Het was een losgeslagen groep. Hun motieven hebben zeker niks te maken met het kijken naar sport te maken", reageert een hoofdbestuurder van het departement van de Noord-Franse stad tegenover het AFP.

De aanhang van Utrecht onderhoudt goede banden met Sedan sinds het overlijden van David di Tommaso in 2005. De Franse verdediger speelde bij de Franse club, voordat hij naar de Domstad kwam. Utrechtse hooligans trokken in het verleden al vaker naar Sedan.

"We zaten rustig aan de bar toen ze ons plotseling aanvielen. Bizar. We hebben geen enkele rivaliteit met Sedan", zegt een Bastia-fan tegen het AFP. "Het is niet zoals in Nice of Marseille waar we weten dat de sfeer gespannen kan zijn. Gelukkig duurde het gevecht niet lang."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws