Blessure zet streep door EK: 'Een terugkeer in Oranje zat in mijn achterhoofd'

Blessure zet streep door EK: 'Een terugkeer in Oranje zat in mijn achterhoofd'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 09:14zo 16-02-2020 om 09:14

Jetro Willems had zijn zinnen gezet op een rentree in het Nederlands elftal, vertelt hij aan Voetbal International. Zijn zware kruisbandblessure zette echter een streep door zijn plannen.

Willems maakte dit seizoen indruk bij Newcastle United, dat hem huurt van Eintracht Frankfurt. Zijn kwetsuur, die hem zes tot negen maanden aan de kant houdt, kwam dan ook hard aan. "Ik heb er echt stuk van gezeten", stelt de linksback. "Tot een paar dagen geleden wel, eigenlijk. Maar nu heb ik de knop voor mezelf wel omgezet. Ik moet door, terug knokken. Dat ga ik ook doen."

Willems kwam drie jaar gelden voor het laatst voor Oranje uit, maar hij begon te dromen van een rentree. "Een terugkeer in Oranje zat de laatste maanden in mijn achterhoofd", erkent de 25-jarige oud-PSV'er. "Het was niet iets waar ik zelf heel veel druk op zette. Niet van: ik móet, ik móet. Maar het was wel een extra drijfveer voor me. Om te proberen het EK te halen."

"Ik wist: als ik zo blijf presteren, kom ik vanzelf wel weer in beeld. Helaas is mijn blessure ook in dat opzicht een flinke streep door de rekening", aldus Willems.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws