Guardian: Manchester City moet nu ook vrezen voor Premier League-sancties

Guardian: Manchester City moet nu ook vrezen voor Premier League-sancties

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 10:54zo 16-02-2020 om 10:54

Manchester City moet vrezen voor Champions League-uitsluiting, maar hangt ook in eigen land een sanctie boven het hoofd, bericht The Guardian. Ook de Premier League wil onderzoek doen naar de financiële handel en wandel van The Citizens.

De UEFA heeft deze week besloten om Manchester City – vanwege het niet naleven van de Financial Fair Play-regels – de komende twee seizoenen niet toe te laten in de Champions League, hoewel The Citizens nog de mogelijkheid hebben om in beroep te gaan. Volgens The Guardian moet Manchester City nu ook vrezen voor binnenlandse sancties, zoals puntenaftrek en een extra geldboete: de UEFA had deze week al een boete van dertig miljoen euro uitgedeeld.

Uit onderzoek van de Europese voetbalbond was naar voren gekomen dat Manchester City gesjoemeld had met het doorgeven van sponsorinkomsten, om de jaarcijfers iets rooskleuriger te laten lijken dan ze eigenlijk zijn. De club heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het CAS, om zo alsnog Champions League-deelname af te dwingen.

Poll

Verwacht jij dat de UEFA voet bij stuk houdt en Manchester City uit de Champions League houdt?

(4425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws