'Met Slutsky was het 'de Russen en de rest', zag je op werkvloer heel erg terug'

'Met Slutsky was het 'de Russen en de rest', zag je op werkvloer heel erg terug'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 12:49zo 16-02-2020 om 12:49

Laatste update: zondag 16 februari 2020 om 12:52zo 16-02-2020 om 12:52

De sfeer binnen Vitesse is na het vertrek van Leonid Slutsky en de komst van Edward Sturing verbeterd, zo ziet Vitesse-watcher Lex Lammers van De Gelderlander. Toch valt er volgens hem nog genoeg te verbeteren binnen de club.

Vooral de sfeer is de laatste tijd een stuk beter dan voorheen in Arnhem en dat heeft volgens Lammers alles te maken met het vertrek van Slutsky. "Er is heel veel veranderd in de sfeer binnen de club. Met Slutsky was het 'de Russen en de rest', dat zag je op de werkvloer heel erg terug", vertelt Lammers in gesprek met FOX Sports. "Nu is het veel meer een voetbalclub geworden, dat vind ik het grote verschil. Voetballend houdt het al helemaal niet over: onder Slutsky was het vreselijk om naar te kijken, nu is het gewoon niet goed."

Waar het voetbal onder Slutsky dus vaak niet om aan te zien was, begint het nu in ieder geval weer ergens op te lijken, vindt Lammers. "Het zit in de intentie: Slutsky was omschakelingsvoetbal, alleen maar counteren. Angst regeerde in het veld. Nu wordt er verwacht dat ze iets aanvallender spelen, maar dat komt er nog niet uit."

Vitesse probeert het spel na het vertrek van Slutsky weer wat attractiever te krijgen. "Op de trainingen zie je wel dat het weer om voetbal gaat en niet om afwachten en reageren op de tegenstander. Dat vind ik wel een groot verschil, maar het komt er voor geen meter uit", sluit Lammers af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws