Hopen op EK-selectie bij Oranje: 'Grote kans om mee te gaan, voelt gek'

Hopen op EK-selectie bij Oranje: 'Grote kans om mee te gaan, voelt gek'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 13:09zo 16-02-2020 om 13:09

Marten de Roon is een vaste kracht bij Atalanta Bergamo en het Nederlands elftal, maar wil nog niet te ver op de zaken vooruit lopen als het over het EK van aankomende zomer gaat. Wel acht hij de kans groot dat hij op het eindtoernooi actief gaat zijn.

De Roon kan onder bondscoach Ronald Koeman vaak rekenen op een basisplaats bij Oranje en de middenvelder hoopt er ook op het EK bij te zijn. "Ik ga er nooit helemaal vanuit dat ik ga. Maar ik heb een grote kans om mee te gaan en dat voelt toch gek", vertelt hij in gesprek met de NOS. "Vroeger moedigde ik het Nederlands elftal altijd aan. Vaak op pleinen of cafeetjes. Half dronken als Wesley Sneijder er weer één inschoot. Met een biertje in mijn hand en tijdens het juichen viel het biertje dan uit mijn hand", lacht De Roon. "Ik heb er echt zin in!"

Bij Atalanta groeide de Nederlander ook uit tot een onmisbare kracht. De resultaten van de Italiaanse ploeg mogen er ook zijn, De Roon en consorten nemen het in de knock-outfase van de Champions League op tegen Valencia. "De mentaliteit is veranderd", vertelt De Roon over de huidige situatie bij de club. "We willen altijd winnen, waar we ook spelen. Als we Juventus-uit spelen willen we daar ook winnen. En de resultaten zijn geweldig."

Duidelijke toekomstplannen heeft De Roon nog niet. "Ik voel mij ook goed hier en het is ons thuis geworden. Of ik hier blijf tot het einde van mijn carrière? Misschien wel. Maar je weet nooit wat er gaat gebeuren. Er komt een EK aan en misschien sta je daarna opeens in de picture. Maar ik wil zeker blijven", aldus de middenvelder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws