Gosens juicht transfer toe: 'Hateboer, De Roon, waardes zijn meer dan verdubbeld'

Gosens juicht transfer toe: 'Hateboer, De Roon, waardes zijn meer dan verdubbeld'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 07:54di 21-01-2020 om 07:54

Robin Gosens moedigt Lennart Czyborra aan de overstap naar Atalanta Bergamo te maken. De voormalig linksback van Heracles Almelo, nu actief bij Atalanta, ziet dat de clubs uit Bergamo en Almelo dezelfde filosofie hebben.

De kans dat Czyborra nog deze week naar Italië vertrekt, is 99 procent. Dat meldt de TC/Tubantia dinsdagochtend. "Geweldig voor hem", vertelt Gosens in gesprek met de krant. "Ik ben zelf ook blij met zijn komst. Eindelijk weer eens een Duitser om Duits mee te praten. Heracles kennende zit het met zijn mentaliteit en karakter ook goed. Ik kijk er naar uit."

Dat Atalanta bij Czyborra uitkomst verbaast Gosens niet. Veel Serie A-clubs zoeken volgens de Duitser naar goede backs in de Eredivisie. "Hans Hateboer, Martin de Roon, spelers uit Zwitserland, België en ook ikzelf: onze waardes zijn allemaal meer dan verdubbeld." Gosens geeft aan dat Czyborra over een tijdje zomaar in de basis kan staan in de Champions League. "Mijn droom is bekend: ooit wil ik in de Bundesliga spelen", vertelt hij. "Ik draai een goed seizoen, dus het is afwachten wat er gaat gebeuren."

Champions League
Het kan dus zomaar dat Czyborra over een aantal weken zijn opwachting maakt in de Champions League. "We staan vierde, spelen Champions League en maken het topclubs moeilijk", vervolgt Gosens. "Italië heeft me op alle vlakken een betere speler gemaakt. Ik kom uit de Eredivisie, waar het technische aspect belangrijk was. Hier is het heel fysiek en tactisch. Ik ben compleet geworden, veel sterker. Trainingen zijn lang en intensief, het is niet te vergelijken met Nederland."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Czyborra al toe aan een stap omhoog?

(924 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws