Overmars levert opnieuw 'kunststukje': 'Hij haalt na Neres wéér een parel binnen'

Overmars levert opnieuw 'kunststukje': 'Hij haalt na Neres wéér een parel binnen'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 07:22ma 17-02-2020 om 07:22

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 07:48ma 17-02-2020 om 07:48

Marc Overmars en Ajax hebben een 'kunststukje' geleverd door Antony voor Ajax te laten kiezen. Peter Gerards, oud-keeper, zaakwaarnemer en scout, speelde een belangrijke rol en denkt dat Ajax goud in handen heeft met de Braziliaan.

De Telegraaf duikt wat dieper in de aanstaande transfer en men spreekt over een 'kunststukje', geleverd door Overmars, die grote topclubs als Borussia Dortmund weet af te troeven. Gerards speelde een belangrijke rol bij het lokaliseren van het talent. "Ik krijg soms een profiel van Ajax welk soort spelers de club precies zoekt. Zo heb ik een rol gespeeld in de komst van Davinson Sánchez en Lisandro Martínez", verkondigt Gerards.

De scout licht de kwaliteiten van de negentienjarige vleugelflitser toe. "Wat Antony betreft: destijds en ook nu was Ajax op zoek naar een zeer technische, snelle en vaardige buitenspeler, die goed overzicht heeft en sterk is in één-tegen-één-situaties en het positiespel. Hij heeft daarnaast het vermogen om écht vanaf de zijkant te spelen en dan naar binnen te komen."

Ook hoofdscout Henk Veldmate en scout Hans van der Zee zagen het direct zitten in het jonge talent. Ajax wilde hem via een aantal omwegen destijds onderbrengen bij Ajax Cape Town, omdat hij nog geen achttien jaar was en dus wegens regelgeving nog niet kon worden aangetrokken. Dat kon uiteindelijk ook niet, maar Ajax weet nu alsnog toe te slaan. "Ik denk dat Overmars na Neres weer een parel heeft binnengehaald", besluit hij.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws