De Visser prijst Ajax-nieuweling Antony: 'Verstandig dat hij naar Holland gaat'

De Visser prijst Ajax-nieuweling Antony: 'Verstandig dat hij naar Holland gaat'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 22:01za 15-02-2020 om 22:01

Meesterscout Piet de Visser feliciteert Ajax met de op handen zijnde transfer van Antony, die over zal komen van São Paulo FC. De 85-jarige Zeeuw scout regelmatig in Zuid-Amerika en kent de negentienjarige vleugelaanvaller dan ook goed.

Zaterdagochtend kwam het nieuws door dat Ajax akkoord is met club en speler en dat het transferrecord zal sneuvelen. De Visser heeft hoge verwachtingen van de Ajacied in wording. "Ik heb hem gevolgd bij Onder 17: supertalent. Onder 20: supertalent. En nog steeds maar negentien jaar hè?", laat hij weten in FOX Sports Vandaag. "Ik vind hem nog wat licht, dus ik vind het verstandig dat hij eerst naar Holland gaat. Hij is lichamelijk nog niet klaar voor een grote competitie."

Volgens De Visser is Antony een typische buitenspeler. "Acties maken, supersnel, altijd binnendoor, passjes geven, schieten...", somt hij op. "Ik vind alleen zijn rendement nog wat te weinig. Maar dat moet bij elke speler op die leeftijd nog groeien. Of hij meer een type-Ziyech of -Neres is? Nee, hij heeft zijn eigen stijl. Neres is iets agressiever: als hij gaat, dan gáát hij. Maar hij is juist heel sterk aan de bal. Als hij dat uitwerkt in effectiviteit, wordt hij een topper."

Ajax hoeft bovendien niet te vrezen voor een lange aanpassingsperiode, denkt De Visser. "Hij heeft al veel wedstrijden voor São Paulo en Brazilië Onder 20 gespeeld. Ik denk dat hij zo meedraait."

Poll

Begrijpelijk dat Ajax een recordbedrag betaalt voor een negentienjarige speler?

(2377 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws