Blind bevestigt Antony-transfer: 'Laten we hopen dat het een verrijking is'

Blind bevestigt Antony-transfer: 'Laten we hopen dat het een verrijking is'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 15:18zo 16-02-2020 om 15:18

Laatste update: zondag 16 februari 2020 om 15:38zo 16-02-2020 om 15:38

Trainer Erik ten Hag wilde nog niet op de zaken vooruitlopen, maar Danny Blind had zaterdag geen geheimen: Antony komt naar Ajax. Blind behoort tot de raad van commissarissen van Ajax en bevestigt bij Ziggo Sport dat de Braziliaan overkomt van Sao Paulo.

"Antony is een andere speler dan Hakim Ziyech en zal ook z'n tijd nog hebben. Het is een jonge speler die uit een ander land, een andere competitie en een andere cultuur komt. Bij Ajax willen we een selectie hebben die in de Champions League mee kan doen en goed genoeg is om kampioen te worden", zegt Blind bij Ziggo Sport

"Dan heb je meerdere mensen nodig op de flanken. Die hebben we met Ziyech, Tadic, Neres en Promes en we hebben zelfs Babel toegevoegd toen we problemen hadden. Je moet gewoon goed voorzien zijn. Antony is een uitzonderlijk talent. Laten we hopen dat hij zich snel aanpast."

Ajax betaalt naar verluidt een bedrag van maximaal 28,8 miljoen euro. Blind kan dat niet bevestigen. "Dat mag sowieso niet binnen Ajax. Ik zit bij de rvc, dus dat is niet gebruikelijk. Er zit altijd een kostenplaatje aan verbonden. Als de rvc van Ajax daar toestemming voor geeft dan is het binnen de perken gebleven."

"Het is een jonge, talentvolle speler met heel veel potentie. Laten we hopen dat het een verrijking is voor de Eredivisie. Met Ziyech verliezen we iemand die mensen vermaakt en de Nederlandse competitie heel veel brengt."Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws