Nuance zoek rond Ihattaren-spreekkoren: 'ADO-adviseur beledigde Faber op Twitter'

Nuance zoek rond Ihattaren-spreekkoren: 'ADO-adviseur beledigde Faber op Twitter'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 09:18ma 17-02-2020 om 09:18

Rik Elfrink hoopt dat iedereen de rust kan bewaren over het spreekkoor-incident rond Mohamed Ihattaren. De PSV-watcher constateert dat de nuance rondom de vermeende spreekkoren volledig zoek is. Daarnaast hekelt hij de voor homo's beledigende spreekkoren van het ADO-publiek.

Elfrink schrijft voor Eindhovens Dagblad over het voorval, waarbij de recent overleden vader van Ihattaren negatief werd toegezongen. Het is de vraag of die spreekkoren ook daadwerkelijk hebben plaatsgevonden. 'Als het zo is dat Ihattaren is uitgescholden, dan is dat inderdaad schandalig. Op dit moment is er geen officiële verklaring van iemand die iets gehoord heeft over spreekkoren richting Ihattaten en dus is er geen sluitend bewijs voor individuele kwetsteksten', concludeert Elfrink.

Hij ziet dat er op social media weinig nuance overblijft over het vermeende incident. 'Faber heeft natuurlijk gelijk dat het schandalig is als er teksten naar hem geslingerd zijn, maar de vraag blijft natuurlijk of dat wel gebeurd is. Een ADO-adviseur vond het nodig om de PSV-trainer op Twitter nog even uit te maken voor iemand die tegen betaling seksuele diensten verleent en zo blijft de nuance natuurlijk wel erg ver weg', schrijft hij.

Er zouden inmiddels wel beledigende spreekkoren richting homo's zijn bevestigd, welke door Elfrink gehekeld worden. 'Als dat als ‘niet zo erg’ wordt gezien - ‘het gebeurt in anders stadions inderdaad ook’ - is dat het snelle failliet van de KNVB-campagne waarbij met een regenboogbandje door aanvoerders in het betaald voetbal aandacht werd gevraagd voor diversiteit. Het zou toch mogelijk moeten zijn om soms iets originelers te verzinnen', verzucht hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws