AZ 'mag zichzelf niet vergelijken met Ajax': 'Ajax is de veel grotere club'

AZ 'mag zichzelf niet vergelijken met Ajax': 'Ajax is de veel grotere club'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 12:29ma 17-02-2020 om 12:29

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 13:18ma 17-02-2020 om 13:18

Andy van der Meijde begrijpt niet waarom AZ Calvin Stengs en Myron Boadu niet wil verkopen aan Ajax. De voormalig voetballer geeft aan dat de Alkmaarders zich niet met de club uit Amsterdam moeten vergelijken.

Van der Meijde vindt dat AZ spelers als Boadu en Stengs een stap naar Ajax niet door de neus mag boren. "Ik lees dan dat AZ Calvin Stengs en Myron Boadu het liefst niet wil verkopen aan Ajax", begint hij in gesprek met VTBL. "Maar dan vergelijken ze zich wéér met Ajax. Dat gaat niet en is onzin. Ajax is de veel grotere club en speelt volgend seizoen weer op het hoogste Europese niveau. Waarom zou je spelers zo'n stap dan misgunnen?"

AZ verloor zaterdagavond vrij kansloos met 2-0 op bezoek bij FC Twente. Dat is voor Van der Meijde reden genoeg om er met gestrekt been in te gaan. "Door de nederlaag bij FC Twente blijkt maar weer eens dat die club nog lang niet zo ver is om echt te concurreren met Ajax. Ze hebben vooral voorin en op het middenveld leuke spelers, maar achterin missen ze ervaring, mannelijkheid en moordenaars. Die heb je nodig om mee te gaan doen. Lekker vrij voetballen is één, kanshebber zijn voor de titel is iets totaal anders."

Poll

Moet AZ Boadu en Stengs laten gaan bij interesse van Ajax?

(2903 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws