Van de Beek krijgt complimenten vanuit Getafe: Twijfel ik absoluut niet aan

Van de Beek krijgt complimenten vanuit Getafe: "Twijfel ik absoluut niet aan"

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 15:56ma 17-02-2020 om 15:56

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 18:21ma 17-02-2020 om 18:21

Getafe-trainer José Bordalas kijkt met veel belangstelling uit naar de Europa League-confrontaties met Ajax. De huidige nummer drie van Spanje wil proberen de Europese successen van het seizoen 2007/2008 te evenaren: destijds ging het pas na verlenging mis in de UEFA Cup-kwartfinale tegen Bayern München.

Verder dan toen is Getafe sindsdien nooit gekomen in Europees verband. "Ik was er toen niet bij, maar ik heb gehoord dat de atmosfeer toen overweldigend was, zeker voor een bescheiden club als Getafe", vertelt Bordalás aan het Spaanse persbureau EFE, geciteerd door Marca. Of het dit seizoen ook zo ver zal komen, durft hij niet te zeggen. "Ajax haalde vorig seizoen de halve finale van de Champions League, dus wij zijn niet de favoriet. Maar we zullen vol enthousiasme aan het duel beginnen en het wordt ongetwijfeld een attractieve wedstrijd."

De beste trainer van de vorige Primera División-jaargang heeft veel respect voor Ajax. "Nederland heeft veel geweldige spelers voortgebracht en Ajax heeft altijd formidabele spelers afgeleverd aan topploegen. Niet alleen in Spanje, maar ook in Italië en Engeland." Donny van de Beek zal volgens Bordalás de volgende worden. "Ja, hij is een geweldige speler en hij zal ongetwijfeld ooit in een topcompetitie spelen. Daar twijfel ik absoluut niet aan", laat hij desgevraagd weten.

Getafe en Ajax trappen donderdag om 18.55 af in het Coliseum Alfonso Pérez. De return in Amsterdam staat zeven dagen later ingepland en vangt aan om 21.00 uur.

Poll

Weet Ajax over twee duels af te rekenen met Getafe?

(7200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws