FC Utrecht niet blij met rellende fans in Frankrijk: 'Past niet bij de club'

FC Utrecht niet blij met rellende fans in Frankrijk: 'Past niet bij de club'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 16:14ma 17-02-2020 om 16:14

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 16:14ma 17-02-2020 om 16:14

FC Utrecht heeft een officieel statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de rellen tussen een groep van 20 tot 30 supporters van de club met fans van het Franse Bastia. De club uit de Domstad distantieert zich van de gebeurtenissen.

In de Franse plaats Sedan kwam het afgelopen zaterdag tot een vechtpartij met een groep supporters van Bastia. Utrecht geeft aan samen te werken met politie, gemeente en justitie om te onderzoeken welke maatregelen het moet treffen. 'De Franse autoriteiten staan in contact met de Nederlandse autoriteiten voor het onderzoek naar de toedracht van het voorval', valt er te lezen op de clubwebsite van Utrecht.

'FC Utrecht distantieert zich van het vertoonde gedrag van de groep die zich afgelopen zaterdag in Sedan bevond. Het gedrag past niet bij de club en hetgeen zij wil uitstralen', vervolgt de club, die alle hulp verleent aan de Franse autoriteiten. 'Als deze hulp niet wordt gevraagd vanuit Frankrijk, gaan zij op lokaal niveau maatregelen treffen. Dit gebeurt uiteraard na zorgvuldig onderzoek en in overleg met de partners', sluit Utrecht het statement af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws