Gullit voorspelt: 'Manchester City kan de landstitel van 2014 zomaar kwijtraken'

Gullit voorspelt: 'Manchester City kan de landstitel van 2014 zomaar kwijtraken'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 07:06di 18-02-2020 om 07:06

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 07:11di 18-02-2020 om 07:11

Volgens Ruud Gullit staat de voetbalwereld met name in Engeland op zijn kop. De oud-international ziet de uitsluiting van Europees voetbal voor Manchester City als voornaamste reden en ziet daardoor veel problemen bij die club.

In De Telegraaf gaat Gullit in op de situatie  van onder meer Manchester City, dat naast een geldboete van 30 miljoen euro twee seizoenen geen Europees voetbal mag spelen vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De verwachting is echter dat City nog in beroep zal gaan. "Maar iedereen, ook in Engeland, gaat ervan uit dat in hoger beroep een uitsluiting van minimaal een jaar Europees voetbal sowieso gehandhaafd blijft", aldus Gullit.

"Los van de uiteindelijke straf gaat deze mokerslag City voorlopig niet meer loslaten", vervolgt Gullit, die chaos bij de Engelse grootmacht voorziet. "Spelers en trainers zullen continu in verband worden gebracht met andere clubs, zaakwaarnemers gaan zich roeren want iedereen bij Manchester City wil maar één ding: de Champions League winnen."

Tot slot heeft Gullit opmerkelijk nieuws en sluit hij het niet uit dat City tot overmaat van ramp de Premier League-titel van 2014 kwijt zou kunnen raken. "Intussen zijn de Engelse voetbalbond FA en de Premier League eveneens een onderzoek gestart naar de financiële handel en wandel van City in 2014. Het kan zomaar zo zijn dat de club de landstitel van dat jaar moet inleveren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws