'Van Geel opnieuw in gesprek over aankoop Koning Willem II Stadion'

'Van Geel opnieuw in gesprek over aankoop Koning Willem II Stadion'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 08:59di 18-02-2020 om 08:59

Willem II is momenteel huurder van het Koning Willem II Stadion, maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Volgens het Brabants Dagblad heroverweegt de club namelijk de aankoop van het stadion.

Eind vorig jaar stopte algemeen directeur Martin van Geel de gesprekken over de aankoop omdat het genoemde bedrag van 10 miljoen euro hem te gortig zou zijn. Het Brabants Dagblad weet dinsdagochtend echter te melden dat Willem II de aankoop van het stadion heroverweegt en dat Van Geel inmiddels weer in gesprek is met de Raad van Commissarissen over de kwestie.

De gemeente Tilburg verwacht volgens de krant binnen twee of drie maanden meer duidelijkheid van Willem II en dat is ook nodig voordat er iets aan het stadion gedaan zou kunnen worden. Na onderzoek bleek opnieuw dat het onderhoud van het stadion achterstallig is. Bovendien zijn de voorzieningen in de thuishaven van Willem II gedateerd.

Uit onderzoek is in ieder geval ook gebleken dat het stadion nog altijd veilig genoeg zijn en dat de fysieke staat van de tribunes volstaat. "De Trots van het Voetballand speelt in veilig stadion", reageert burgemeester Theo Weterings. "De voorzieningen zijn niet meer optimaal. Daarover gaan we graag in gesprek met Willem II zodra zij ons duidelijkheid geven. Maar ik onderstreep dat zowel thuis- als uitsupporters veilig naar het stadion kunnen gaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws