'FC Barcelona wil Frans giga-talent uit Leipzig naar Catalaanse hoofdstad halen'

'FC Barcelona wil Frans giga-talent uit Leipzig naar Catalaanse hoofdstad halen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 11:42di 18-02-2020 om 11:42

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 12:15di 18-02-2020 om 12:15

Dayot Upamecano is er klaar voor om de RB Leipzig-deur achter zich dicht te trekken. Eerder werd al bekend dat Bayern München bovengemiddelde interesse heeft in de Franse verdediger, maar ook FC Barcelona zou hengelen naar zijn diensten.

Mundo Deportivo weet te melden dat Upamecano open staat voor een vertrek bij de huidige nummer twee van de Bundesliga. Het contract van de Franse verdediger loopt in 2021 af in Leipzig, en er is momenteel nog geen duidelijkheid over een mogelijke verlenging. Daardoor lijkt het voor RB Leipzig noodzakelijk om de 21-jarige stopper komende zomer van de hand te doen, wil men nog een mooie transfersom ontvangen voor Upamecano.

Upamecano zou in Duitsland een transferclausule van 60 miljoen euro in zijn contract hebben en dus blijven de geruchten rond zijn toekomst komen. "Zoals ik al zei, richt ik me eerst op Leipzig. Daarna weet ik wat mijn bedoeling is. Er zijn clubs die veel interesse in mij hebben. Ik spreek goed met mijn agenten en mijn ouders en we zullen aan het einde van het seizoen de juiste beslissing nemen", zegt de verdediger. FC Barcelona hoopt een extra verdediger toe te voegen aan het drietal Clement Lenglet, Samuel Umtiti en de steeds ouder wordende Gerard Piqué.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws