Update: Barça wil rectificatie en dreigt met juridische stappen na Bartomeu-nieuws

Update: Barça wil rectificatie en dreigt met juridische stappen na Bartomeu-nieuws

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 14:20ma 17-02-2020 om 14:20

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 15:19ma 17-02-2020 om 15:19

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu is in opspraak geraakt door een reeks opvallende onthullingen in Spanje. Volgens Cadena SER heeft hij circa één miljoen euro uitgetrokken om een PR-bureau in te huren, dat zijn reputatie moest verdedigen.

Het bedrijf I3 Ventures zou berichten via social media-platformen als Facebook en Twitter verspreid hebben. Door middel van memes en andere afbeeldingen, met onder meer Lionel Messi, Pep Guardiola, Gerard Piqué en Bartomeu's voorganger Joan Laporta in een negatieve hoofdrol, moesten 'tegenstanders' van Bartomeu in een kwaad dag licht worden gezet, terwijl de voorzitter zelf buiten schot zou blijven voor de buitenwacht.

Messi werd bijvoorbeeld belachelijk gemaakt doordat hij veel tijd nodig had om een beslissing te nemen over een mogelijke contractverlenging. Piqué is naast zijn voetbalcarrière bezig met het bouwen aan een zakelijk imperium en werd ook regelmatig op de hak genomen.

Saillant genoeg zijn er in 2021 zijn nieuwe presidentsverkiezingen bij Barça. Victor Font heeft al aangegeven zich kandidaat te stellen, terwijl ook Laporta weer een gooi naar de macht lijkt te willen doen. Bartomeu heeft al twee termijnen achter de rug en kan zich niet opnieuw verkiesbaar stellen.

Update: Barça heeft een statement gepubliceerd naar aanleiding van de aantijgingen van Cadena SER. De regerend Primera División-kampioen reageert als door een adder gebeten en ontkent in alle toonaarden dat de club en I3 Ventures betrokken zijn bij 'sociale platforms die aan de club gelieerde personen en organisaties toebrengen'. FC Barcelona eist zelfs rectificatie en dreigt met juridische stappen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws