Jans traint nooit meer een MLS-team: 'Had het gevoel dat ze hierop uit waren'

Jans traint nooit meer een MLS-team: 'Had het gevoel dat ze hierop uit waren'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 07:04wo 19-02-2020 om 07:04

Ron Jans keert nooit meer terug naar de Verenigde Staten om daar aan de slag te gaan als trainer na zijn veelbesproken vertrek bij FC Cincinnati. De Nederlander zou zich bij de Major League Soccer-club schuldig hebben gemaakt aan racisme.

Het avontuur van Jans bij Cincinnati kwam tot een abrupt eind, nadat de trainer in de kleedkamer een liedje had meegezongen met daarin het 'n-woord'. De coach trok zijn conclusies, nadat er een onderzoek tegen hem werd ingesteld. "Ik ga niet meer terug en ik denk ook niet dat de MLS blij is als ik zou terugkomen", vertelt Jans in gesprek met De Telegraaf. "Jammer dat het zo moet gaan. Het is een heel triest einde aan een heel mooi avontuur. Maar ik denk toch dat het positieve bij de mensen en fans van de club zal blijven hangen, ondanks dit."

Er werd Jans verweten dat hij strategisch nieuws lekte naar de pers, maar de Nederlander is zich van geen kwaad bewust. "Ik ben altijd zo, dat ik de pers zoveel mogelijk antwoorden geef en volgens mij is dat netjes gebeurd. Niet strategisch. Ik ga hier verder niet tegen strijden en niet op in, want ze zullen het mij toch blijven verwijten. Laat ik het er maar bij laten en hopen dat de mensen door dit soort zaken heen kunnen kijken."

Spelersvakbond
De spelersvakbond in de Verenigde Staten is een machtig instituut, zo blijkt volgens Jans. De trainer voelde zich bij voorbaat kansloos. "Bij de spelersvakbond had ik ook het gevoel dat ze hierop uit waren", vervolgt de Nederlander. "Als zij dat vinden, dan is daar moeilijk iets tegenin te brengen. Het enige wat je kan hopen, is dat alles dan maar bij de feiten wordt gehouden. Maar volgens mij verschillen wij over de feiten dan van mening."

Poll

Verdient Jans een nieuwe kans in de Eredivisie?

(6641 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws