Kritiek op 'sierpaardje' Boadu: 'Hard werken en fanatisme ontbreekt een beetje'

Kritiek op 'sierpaardje' Boadu: 'Hard werken en fanatisme ontbreekt een beetje'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 07:03wo 19-02-2020 om 07:03

AZ verkeert na de winterstop nog niet in grootse doen en ook Myron Boadu heeft het lastig. De basisplaats van de negentienjarige spits moet desondanks niet ter discussie staan, benadrukt voormalig topschutter Kees Kist van de Alkmaarders.

Boadu scoorde dit kalenderjaar twee keer in vier duels, maar vooral voetballend haalt hij niet het niveau van de eerste seizoenshelft. "Ik zeg altijd: keepers en spitsen moet je zo min mogelijk wisselen", stelt Kist in De Telegraaf. "Een spits moet je vertrouwen geven en gewoon laten staan als het even wat minder loopt. We hebben te maken met een jonge speler en dan is het normaal, als het ook eens wat minder gaat."

Wel is de topscorer aller tijden van AZ kritisch op Boadu. "Als het niet loopt, dan moet je wel hard werken en fanatisme in de wedstrijd leggen. Dat ontbreekt er wel een beetje aan. Het zijn sierpaardjes, maar ze moeten wel beseffen, dat er maar één manier is om uit een mindere fase te komen en dat is kei- en keihard werken."

Boadu passeren ten faveure van de 'veel statischer' Ferdy Druijf gaat Kist echter te ver. "Druijf is wel een goede spits om achter de hand te hebben als pinchhitter. Hij werkt altijd hard en staat vaak op de goede plek om te scoren. Dat doet me denken aan Wout Weghorst, van wie vaak werd gezegd, dat hij onvoldoende kwaliteit had. Maar met die twee eigenschappen is hij toch heel ver gekomen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws