Ondanks alles langer bij FC Groningen: 'Schaamde me dood, bleef liever thuis'

Ondanks alles langer bij FC Groningen: 'Schaamde me dood, bleef liever thuis'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 08:06wo 19-02-2020 om 08:06

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 10:28wo 19-02-2020 om 10:28

Het FC Groningen van trainer Danny Buijs, die onlangs zijn contract verlengde, wordt af en toe vergeleken met het Atlético Madrid van Diego Simeone. Buijs trapt op de rem, maar vindt het stiekem ook een groot compliment.

"Je moet wel normaal blijven doen, hè… Mij met zo'n grote trainer vergelijken…", begint Buijs in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Als ik zeg dat het klopt, krijg je die verhalen weer." Beide teams krijgen weinig doelpunten tegen en het doet Buijs goed dat zijn team vergeleken wordt met Atlético. "Omdat het een mooi compliment is. We hebben volgens mij bijna het record in handen van het FC Groningen dat over de meeste wedstrijden minder dan een goal per wedstrijd incasseerde. Toch een grappige statistiek."

Ondanks het geringe aantal tegendoelpunten blijft Groningen wisselvallig, ziet ook Buijs. "De ene week gaat het beter dan de andere", vervolgt de trainer. "Nadat we van Ajax hadden gewonnen, liep iedereen de polonaise. Maar na Vitesse bespeurde ik toch bij een aantal mensen lichte teleurstelling, gewoon, omdat ze op meer hadden gerekend."

"Schaamde me dood"
Bij FC Groningen zijn ze tevreden met de prestaties van de trainer, die onlangs zijn contract met twee jaar verlengde. In zijn eerste periode bij de club ging het echter allesbehalve soepel. "Ik schaamde me dood, bleef liever thuis dan dat ik mensen onder ogen kon komen. Ik vond het mijn verantwoordelijkheid dat we stonden waar we stonden", vertelt Buijs over de slechte positie van zijn team destijds. "Als het toen was afgelopen, had ik niks kunnen zeggen. Dus ben je in dat geval afhankelijk van je directie en wat dat betreft heb ik geluk gehad."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws