'Met goed voetbal maken we kans, maar tegenstanders van LASK lukt dat vaak niet'

'Met goed voetbal maken we kans, maar tegenstanders van LASK lukt dat vaak niet'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 17:34wo 19-02-2020 om 17:34

AZ-trainer Arne Slot ziet het Europa League-duel met LASK Linz als de grootste uitdaging voor AZ tot dusver dit seizoen. AZ moet proberen om in Alkmaar een goed resultaat te halen, waarna het volgende week donderdag in Oostenrijk het klusje moet zien te klaren.

LASK speelde eerder dit seizoen al tegen PSV en maakt ook in de Oostenrijkse competitie indruk met hun manier van spelen. "Een team dat agressief speelt en massaal druk geeft", zegt Slot op de persconferentie, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Ze nemen heel veel risico daarmee. Als wij in staat zijn om daar onderuit te voetballen maken we een kans."

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, beseft ook Slot zich. "Tegenstanders van Linz lukt dat heel vaak niet", legt hij uit. "We zullen heel goed aan de bal moeten zijn. Het wordt een fysiek gevecht dus we zullen sterk moeten zijn. Maar fysieke wedstrijden worden ook vaak met het hoofd gewonnen."

AZ en LASK Linz trappen donderdagavond om 21.00 uur af in het AFAS Stadion. Twee uur en vijf minuten daarvoor beginnen Getafe en Ajax aan hun onderlinge duel in het Coliseum Alfonso Pérez.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws