Slot ziet dat AZ-code is gekraakt: 'Tegenstanders wapenen zich daartegen'

Slot ziet dat AZ-code is gekraakt: 'Tegenstanders wapenen zich daartegen'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 07:48wo 19-02-2020 om 07:48

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 10:38wo 19-02-2020 om 10:38

AZ-trainer Arne Slot denkt niet dat zijn ploeg een mindere fase doormaakt doordat de tank leeg is. Voor de Alkmaarders begon het seizoen al op 25 juli in de voorronde van de Europa League.

"Wij houden hier alles bij", reageert Slot in het Algemeen Dagblad. "Ik zie niet dat mijn spelers in het rood staan momenteel." Ook topsportfysioloog Jos Geijsel bestrijdt dat spelers in de periode na de winterstop, waarin de duels elkaar snel opvolgen na een periode van rust, kwetsbaarder zijn. "Het is juist goed om in een ritme te komen van veel wedstrijden. Met een elftal dat veelal op elkaar is ingespeeld. Dan heb je, zoals dat heet, een geoliede machine."

AZ kampt desondanks wel met het nodige blessureleed. Vooral achterin liggen er problemen, waardoor Teun Koopmeiners vermoedelijk achterin staat in het Europa League-duel met LASK Linz. Het geeft Slot wel de kans om te variëren nu de succesvolle code van de Alkmaarders lijkt te zijn gekraakt. Vooral het samenspel tussen Owen Wijndal en Oussama Idrissi aan de linkerkant lijkt momenteel door tegenstanders te worden beteugeld.

"Je ziet dat tegenstanders zich daar steeds meer tegen gaan wapenen", erkent Slot. "Maar ze wapenen zich ook tegen onze rechterkant. Gedurende het seizoen kennen clubs nu eenmaal steeds beter de sterkte en zwaktes van tegenstanders. Natuurlijk ben ik op zoek naar variatie. Dat is een trainer altijd."

Poll

Rekent AZ over twee duels af met LASK Linz?

(2674 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws