AZ heeft één centrale verdediger over: Ik kan nu toch mooi gaten vullen?

AZ heeft één centrale verdediger over: "Ik kan nu toch mooi gaten vullen?"

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 19:58wo 19-02-2020 om 19:58

AZ gaat het Europa League-treffen in met een gehavend hart van de defensie. Pantelis Hatzidiakos en Ron Vlaar waren al geblesseerd en ook Stijn Wuytens viel uit tegen FC Twente: Ramon Leeuwin blijft hierdoor over als enige centrale verdediger.

De winteraanwinst zal – aan de zijde van Teun Koopmeiners – zijn Europese debuut namens de Alkmaarders maken. "We hebben er inderdaad niet veel rondlopen, maar er zijn er genoeg die het in kunnen vullen. We zullen er in ieder geval elf op het veld hebben", liet Leeuwin weten aan FOX Sports. "Ik kan nu toch mooi gaten vullen? Dat is waarvoor ik gehaald ben."

De bij het Deense Odense BK opgepikte verdediger kan zijn borst natmaken tegen LASK Linz, de Oostenrijkse ploeg die PSV voor de winterstop het leven zuur maakte. "We hebben ze bestudeerd: het is een goede ploeg, dat hebben we ook tegen PSV al gezien. Maar ik denk dat wij met AZ hebben laten zien dat we ook een heel goede ploeg zijn. Dat moeten we gewoon weer oppakken."

AZ en LASK Linz trappen donderdag om 21.00 uur af in Alkmaar. De return in Oostenrijk is één week later en begint om 18.55 uur.

Poll

Rekent AZ over twee duels af met LASK Linz?

(2674 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws