AD: basisdebuut lonkt voor AZ-aanwinst: Slot heeft weinig te kiezen tegen LASK

AD: basisdebuut lonkt voor AZ-aanwinst: Slot heeft weinig te kiezen tegen LASK

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 17:25di 18-02-2020 om 17:25

AZ-trainer Arne Slot kent de nodige problemen in aanloop naar het Europa League-duel met LASK Linz. Stijn Wuytens liep afgelopen weekend tijdens de 2-0 nederlaag op bezoek bij FC Twente een blessure op, terwijl Fredrik Midtsjö geschorst is. Aanwinst Hakon Evjen lijkt hiervan te profiteren.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Door de schorsing van Midtsjö moet de AZ-opstelling omgegooid worden. Op de training van dinsdagmiddag liet Slot de Noorse aanwinst Evjen als rechtsbuiten spelen, terwijl Calvin Stengs de 'nummer tien-positie' innam. Zo maakt de trainer ruimte om Dani de Wit terug te schuiven naar een wat meer defensieve rol op het middenveld.

In de laatste linie heeft Slot eveneens weinig te kiezen. Stijn Wuytens viel afgelopen weekend tijdens de met 2-0 verloren wedstrijd tegen FC Twente uit met een spierblessure en ontbreekt tegen LASK. Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos zijn ook niet beschikbaar, waardoor Ramon Leeuwin en Teun Koopmeiners naar alle waarschijnlijkheid centraal achterin staan.

De wedstrijd tussen AZ en LASK, de koploper van de Oostenrijkse competitie, begint donderdag om 21:00 uur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws