Lokale Cincinnati-krant opent het vuur op Jans: 'Anne Frank leefde in Amsterdam'

Lokale Cincinnati-krant opent het vuur op Jans: 'Anne Frank leefde in Amsterdam'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 21:59wo 19-02-2020 om 21:59

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 21:59wo 19-02-2020 om 21:59

De situatie en gebeurtenissen rondom Ron Jans blijven de gemoederen in de Verenigde Staten bezighouden. Dit keer wordt de opgestapte oefenmeester in de lokale krant onder vuur genomen.

Columnist Paul Daugherty schrijft in The Cincinnati Enquirer dat hij niets begrijpt van het 'laconieke' reageren van Jans en de Nederlandse media en maakt daarbij een, op zijn zachtst gezegd, apart bruggetje. 'Eén ding kunnen we aannemen: Jans dacht dat Amerika Nederland was. Dat is het niet. Wat daar interessant en triest aan is, is dat Anne Frank een kind in Amsterdam was. Als er dan toch mensen zijn die de ernst van haatzaaien begrijpen, zouden dat dan juist niet de Nederlanders zijn?', vraagt hij zich hardop af.

De journalist begrijpt er niets van dat het N-woord in Europa geen vreselijke term is. 'Dat is een mogelijke verklaring voor het feit dat voetbalwedstrijden in Europa een twee uur durende racistische vertoning kunnen zijn. Voor een sport die zo trots is op haar diversiteit, heeft voetbal veel fanatieke fans die het grappig vinden om apengeluiden te maken als ze zich richten tot zwarte spelers op het veld", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws