Van der Werff over Jans: 'Slavernij bespreken not done, maar kon mij ook gebeuren'

Van der Werff over Jans: 'Slavernij bespreken not done, maar kon mij ook gebeuren'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 23:22wo 19-02-2020 om 23:22

Maikel van der Werff blijft achter zijn ex-trainer Ron Jans staan, ondanks diens geruchtmakende vertrek bij FC Cincinnati. De dertigjarige Noord-Hollander kent Jans nog van zijn tijd bij PEC Zwolle en gelooft niet dat de trainer kwaad in de zin had met zijn gewraakte uitlatingen.

Het verhaal is inmiddels bekend: Jans zong in de kleedkamer mee met een lied en nam daarbij het 'n-woord' in de mond, terwijl dat tamelijk gevoelig ligt in de Verenigde Staten. "Dit had mij ook kunnen overkomen", aldus Van der Werff in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het overgrote deel van de groep en ook de staf weet dat hij niemand heeft willen kwetsen. Hij kon met vrijwel iedereen goed overweg hier."

Tijdens een wedstrijdbespreking maakte Jans ook een toespeling op het slavernijverleden van de Verenigde Staten. "Ron legde de link naar het overwinnen van tegenslagen. Hij bedoelde daar niets verkeerds mee", stelt Van der Werff, die uit eigen ervaring spreekt: ook bij PEC Zwolle maakte Jans nogal eens een uitstapje naar het verleden. "Als we met PEC tegen Heracles speelden, dan motiveerde hij met een verhaal over de herkomst van de naam en de Griekse mythologie."

Die wedstrijdbespreking viel echter niet goed in Cincinnati. "Later begreep ik dat het überhaupt not done is om de slavernij aan te snijden. Daarom zeg ik dat dit ons allemaal had kunnen overkomen."

Poll

Verdient Jans een nieuwe kans in de Eredivisie?

(6641 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws