'Club Brugge schrok zich rot van eisen Raiola en trok stekker uit Haaland-deal'

'Club Brugge schrok zich rot van eisen Raiola en trok stekker uit Haaland-deal'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 08:58do 20-02-2020 om 08:58

Club Brugge dacht Erling Haaland in 2018 binnen te hebben, maar dat feestje ging niet door. Niet vanwege gesteggel over de transfersom of omdat de speler niet meer wilde, maar vanwege zaakwaarnemer Mino Raiola.

Dat meldt Het Nieuwsblad donderdag. De toen achttienjarige Haaland was op weg naar Club Brugge, dat vijf miljoen euro zou betalen aan Molde FK. De clubleiding sprak vervolgens met Molde, Haaland, zijn vader én Raiola. 

Alles leek in kannen en kruiken: Club Brugge zou vijf miljoen overmaken naar Molde, de vader van Haaland kreeg een bedrag van 500.000 euro, maar Raiola eiste een doorverkooppercentage van dertig procent.

Mocht de Noorse spits dus een transfer maken van bijvoorbeeld twintig miljoen euro, dan zou ruim 6,5 miljoen naar Raiola moeten gaan. Club Brugge weigerde en trok de stekker uit de deal. 

Red Bull Salzburg sloeg wél toe en betaalde naar verluidt zelfs acht miljoen voor Haaland. De Oostenrijkse club verkocht hem een jaar later voor twintig miljoen aan Borussia Dortmund. Raiola en Haaland's vader hebben flink verdiend aan die transfer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws