Sensationele Haaland geprezen: 'Heeft de potentie van een Ronaldo'

Sensationele Haaland geprezen: 'Heeft de potentie van een Ronaldo'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 06:47wo 19-02-2020 om 06:47

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 10:23wo 19-02-2020 om 10:23

Wim Kieft heeft niets dan lovende woorden over voor Erling Braut Haaland na het optreden van de Noorse spits tegen Paris Saint-Germain dinsdagavond. Haaland schoot Borussia Dortmund hoogstpersoonlijk met twee treffers langs de club uit Parijs.

De aanvaller, die overkwam van Red Bull Salzburg, zette Dortmund tot twee keer toe op voorsprong in het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain. "Hij heeft enorme power", vertelt Kieft na de wedstrijd in de studio van Veronica Inside. "Hij is natuurlijk groot en als je groot bent, ben je vaak wat logger in je bewegingen. Hij is ongelooflijk snel."

Aanpassingstijd heeft Haaland bij Dortmund niet nodig gehad, de Noor maakt vanaf zijn eerste wedstrijden in Duitsland meteen doelpunten. "Soms denk je: als zo'n spits bij een club komt en hij maakt een paar goals, is het vertrouwen daar. Maar bij hem hoef je er niet aan te twijfelen of het een toevalstreffer is", vervolgt Kieft. "Hij heeft het hiervoor, bij zijn vorige club, ook al gedaan."

De sensationele vorm van Haaland brengt Kieft zelfs tot een vergelijking. "Hij heeft de potentie van een (Cristiano, red.) Ronaldo, de power en snelheid", sluit de analist zijn lofzang af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws