Messi goudeerlijk: 'Barça heeft niet het niveau om te strijden voor de titel'

Messi goudeerlijk: 'Barça heeft niet het niveau om te strijden voor de titel'

20-02-2020 19:16
17

Duidelijke taal van Lionel Messi. Volgens de Argentijnse ster van FC Barcelona komt zijn ploeg momenteel niet in aanmerking voor de eindzege in de Champions League.

"Als we echt voor de Champions League-eindzege willen gaan, dan moeten we blijven groeien. Want ik denk dat we momenteel niet het niveau hebben om te strijden voor de titel", zegt Messi over de kansen van de Catalanen tegen Mundo Deportivo.

De grillige prestaties van Barcelona kostten trainer Ernesto Valverde de kop en daar baalt Messi nog altijd van. "Ik voelde me natuurlijk slecht onder het vertrek van Valverde. Ik heb al vaker gezegd dat wij spelers in de wedstrijden waarin het misging meer verantwoordelijkheid droegen. Uiteindelijk is het altijd het makkelijkste om de trainer weg te sturen. Dat weten coaches zelf ook."

De blessures van Luis Suárez en Ousmane Dembélé helpen momenteel niet mee, maar daardoor krijgt Ansu Fati wel veel speeltijd. De relatie van Messi met het zeventienjarige toptalent wordt in Spanje vergeleken met de manier waarop Ronaldinho de destijds jonge Argentijn onder zijn hoede nam. Toch pleit de zesvoudig winnaar van de Gouden Bal ervoor om voorzichtig om te springen met Fati.

"Op dit moment is het moeilijker om door te breken dan het in mijn tijd was. Het was toen anders, het team speelde zo vloeiend dat we er allemaal in mee gingen", stelt Messi. "Als het niet zo goed gaat is het veel moeilijker en het is niet normaal om die druk bij een zeventienjarige jongen te leggen. Hij heeft veel kwaliteit en potentie, maar we moeten rustig aan doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie