Ten Hag ziet Ajax in Getafe-val lopen: 'Heb er niet te veel aandacht aan gegeven'

Ten Hag ziet Ajax in Getafe-val lopen: 'Heb er niet te veel aandacht aan gegeven'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 21:40do 20-02-2020 om 21:40

Laatste update: donderdag 20 februari 2020 om 21:59do 20-02-2020 om 21:59

Ajax ging donderdagavond in de Europa League pijnlijk onderuit tegen Getafe, dat alles uit de kast trok om een resultaat te behalen. Trainer Erik ten Hag zag dat zijn ploeg niet in staat was om te blijven voetballen en te veel meeging in het spel van de tegenstander.

"We hebben de mogelijkheden ook in de eerste helft gehad, al zijn ze dan natuurlijk frisser en dan is het ook moeilijker. Maar dat waren ook de fases en momenten in de wedstrijd dat het wel kon en dan moet je langer aan de bal blijven", doelde Ten Hag voor de camera van FOX Sports op het slordige spel van Ajax tegen Getafe, dat de Amsterdammers continu onder druk zette. "Daar moeten wij toch onderuit kunnen spelen, dat is normaal wel onze kwaliteit."

Het agressieve spel en theater van de Spanjaarden kostte al menig grote La Liga-club puntenverlies en ook Ajax bleek daar niet tegenop te kunnen. "Ik heb er niet te veel nadruk aan besteed. Alles wat je aandacht geeft dat groeit, maar natuurlijk is het besproken. Te vaak moeten we beter ons hoofd erbij houden en op de momenten waar we kunnen voetballen dat doen. En niet meegaan in hun opportunisme en emotie", aldus Ten Hag.

Met de 1-0 die lange tijd op het scorebord stond zou Ajax nog goed wegkomen in Madrid, maar in extremis kreeg het toch nog de 2-0 om de oren na balverlies van invaller Perr Schuurs. "We hebben het allemaal gezien. In de blessuretijd mag je niet meer in zo'n counter lopen." Op de vraag of hij het Schuurs verwijt, reageerde Ten Hag vervolgens politiek correct. "Ik verwijt het de ploeg."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws