Ajax voetbalt nauwelijks onder druk Getafe uit: 'Dat heb ik vandaag wel gemist'

Ajax voetbalt nauwelijks onder druk Getafe uit: 'Dat heb ik vandaag wel gemist'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 22:05do 20-02-2020 om 22:05

Volgens Daley Blind voetbalde Ajax tegen Getafe te weinig onder de druk van de Spanjaarden uit. In Madrid legde de Amsterdammers een zwak duel op de mat en liep het tegen een 2-0 nederlaag aan.

Ajax kon alles behalve overtuigen, zo zag ook Blind, die voor de camera van FOX Sports de vraag krijgt of hij zijn ploeg herkende tegen Getafe. "Heel weinig. Vooral de durf om ergens onderuit te voetballen onder druk, dat heb ik vandaag wel gemist."

"Het werd een beetje een wedstrijd die op en neer ging en dat is niet onze kracht. De tweede helft worden zij wat vermoeider en dan zie je dat er meer ruimte komt en dat spelers meer de bal willen hebben." Toch lukte het Ajax niet om aanvallend echt iets te creëren en dus is Blind kritisch. "Dan nog komen we niet tot hele grote mogelijkheden. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstijd, dat we daar veel meer rendement uit moeten halen."

Vervolgens haalt Blind ook het optreden aan van de arbitrage aan. "Ik denk dat de scheidsrechter het niet onder controle had. Heel veel fouten. Heel veel overtredingen vond ik geen overtredingen. Maar laat dat geen excuus zijn. We moeten naar onszelf kijken en dat mogen we de scheidsrechter of de tegenstander niet verwijten."  

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws