'Zo gehamerd op dat ze gevaarlijk zijn met inworpen en dan valt hij toch binnen'

'Zo gehamerd op dat ze gevaarlijk zijn met inworpen en dan valt hij toch binnen'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 23:58do 20-02-2020 om 23:58

Laatste update: vrijdag 21 februari 2020 om 00:07vr 21-02-2020 om 00:07

AZ kwam donderdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen LASK Linz (1-1). Dat zorgt voor frustratie bij Teun Koopmeiners, die zich verbaast over hoe de tegentreffer tot stand kwam.

Volgens Koopmeiners was er niet veel aan de hand tot de 0-1, die viel uit een inworp. "Eigenlijk liep het volgens plan. Maar dan hebben we zo gehamerd op dat ze gevaarlijk zijn met inworpen en dan valt hij toch binnen", aldus de middenvelder na afloop voor de camera van FOX Sports.

Verslaggever Pascal Kamperman wijst de AZ-aanvoerder nog op de succesvolle inworp in het gewonnen duel van LASK met Red Bull Salzburg (2-3) afgelopen vrijdag. Dat doelpunt zou een extra waarschuwing moeten zijn. "Die hebben we een paar keer voorbij zien komen de beelden. Dus dan spreken we elkaar ook aan in de rust: hoe kan het nou dat hij erin vliegt? Daar zal weer extra op gehamerd moeten worden."

Koopmeiners benadrukt dat het niet moet kunnen dat LASK op voorsprong kwam uit een inworp. "Je moet gewoon dekken en je duel winnen. Zo simpel is het, moeilijker is het eigenlijk niet. Dat moeten we zeker richting volgende week weer even bijstellen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws