'Een eer om shirt te krijgen van speler met de status van Daley Blind'

'Een eer om shirt te krijgen van speler met de status van Daley Blind'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 13:18vr 21-02-2020 om 13:18

Na Deyverson rekent ook Jaime Mata af met het gedrag van een Ajax-supporter, die eerstgenoemde speler bekogelde met een aansteker. Dat gebeurde in de eerste helft na de 1-0 van Getafe.

"Zulke dingen horen niet thuis op het veld omdat ze serieus letsel kunnen veroorzaken als je op het hoofd of in je oog wordt geraakt", zegt Mata in Spaanse media. "De UEFA moet dit soort dingen oplossen. Maar het is voetbal en we houden alles op het veld. Na de wedstrijd heb ik van shirtje gewisseld met Daley Blind. Het is een eer om het shirt te krijgen van een speler met die status."

Ajax kwam er donderdag tegen Getafe totaal niet aan te pas, zag ook Mata. De Spanjaarden lagen om de haverklap op de grond. "Ze hebben veel geprobeerd, maar geen enkele kans gecreërd en dat zegt iets over de wedstrijd die wij hebben gespeeld. Ze hebben welgeteld nul keer op doel geschoten en gingen mee in ons spel."

"We probeerden hoog druk te zetten om te voorkomen dat ze veel de bal zouden hebben en kansen zouden creëren", zegt Mata. "Het was een lastige wedstrijd. We hebben gedaan wat we moesten doen en gaan ons voorbereiden op de tweede wedstrijd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws