Koeman bekijkt Bijlow tijdens training: 'Ik weet hoe het werkt, één ding doen'

Koeman bekijkt Bijlow tijdens training: 'Ik weet hoe het werkt, één ding doen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 21:10vr 21-02-2020 om 21:10

Bondscoach Ronald Koeman bracht vrijdag een bezoek aan de training van Feyenoord om Steven Berghuis én Justin Bijlow aan het werk te zien. De doelman is na het vertrek van Kenneth Vermeer weer de eerste keus onder de lat: volgens sommigen verdient hij zelfs een kans in Oranje.

Bijlow heeft de discussie meegekregen, maar houdt zich in gesprek met De Telegraaf op de vlakte. "Ik weet hoe het werkt, maar ik moet één ding doen: iedere wedstrijd presteren bij Feyenoord en dan zien we of de bondscoach iets voor me in petto heeft", laat hij weten.

De sluitpost bestrijdt de aanname dat zijn positie de minst bezette is in Oranje. "Er lopen genoeg goede keepers rond zoals Jasper Cillessen, Jeroen Zoet, Tim Krul, Maarten Paes deed het tot zijn blessure goed bij FC Utrecht, Marco Bizot is bij AZ de minst gepasseerde goalie en Sergio Padt draait een goed seizoen."

Bijlow is echter ook geen onbekende voor Koeman: in het verleden mocht hij al eens een trainingsstage afwerken bij het Nederlands elftal. "Ik heb de bondscoach niet gesproken, wel gezien en netjes de hand geschud", vertelt hij over het hoog bezoek op vrijdagmiddag. De doelman wil ook niet vooruitlopen op de oefenduels met Spanje en de Verenigde Staten én het EK. "Uiteraard wil ik als doelman het hoogst haalbare bereiken, tegelijkertijd ben ik jong en volop in ontwikkeling: technisch, fysiek en qua ervaring."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Bijlow al klaar voor een plek in het Nederlands elftal?

(2910 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws