Huurling Botman en Ajax zijn eruit: 'Het plan van Ajax bleek er ook te zijn'

Huurling Botman en Ajax zijn eruit: 'Het plan van Ajax bleek er ook te zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 22:50vr 21-02-2020 om 22:50

Ajax ziet het zitten in Sven Botman en wil de centrale verdediger voor langere tijd aan zich binden. De momenteel bij sc Heerenveen gestalde stopper uit Badhoevedorp ligt nog tot medio 2022 vast in Amsterdam, maar kan voor één jaar bijtekenen.

Botman speelde zich namens Heerenveen in de kijker bij Premier League-ploeg Norwich City, maar liet onlangs al aan VoetbalPrimeur weten dat hij met Ajax over een nieuwe verbintenis sprak. Directeur voetbalzaken Marc Overmars is te spreken over zijn ontwikkelingen en beide partijen zijn inmiddels 'op hoofdlijnen' akkoord, bevestigt de speler tegenover De Telegraaf. "Ik wilde graag bijtekenen als Ajax een plan met me had en dat bleek er te zijn", klinkt het.

Als zijn uitleenbeurt erop zit, mag Botman zich opnieuw in Amsterdam melden en voor zijn kans in Ajax 1 gaan. Clubs als Norwich City zullen dus nog even geduld moeten hebben. "Ooit in de Premier League is een wens en Engeland trekt. Maar als jeugdspeler van Ajax heb je eigenlijk maar één droom: slagen in de ArenA." Voordat het zover is, mag hij nog met Heerenveen een gooi doen naar de play-offs om Europees voetbal. "Best veel mensen vroegen me al wat ik komend seizoen ga doen. Nu weten ze het: naar Ajax. Dus kan de knop weer volledig om naar SC Heerenveen. Dat verdient die club."

Botman kwam sinds zijn uitleenbeurt tot 27 officiële wedstrijden en twee doelpunten namens Heerenveen. In Eredivisie-verband miste hij nog geen minuut.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Botman toekomst bij Ajax?

Ja
66%
Nee
34%
(4494 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws