Botman in gesprek met Ajax over verbintenis: "Ik denk dat ik er klaar voor ben"

Gepubliceerd: vr 14 februari 2020 om 00:30

Laatste update: vr 14 februari 2020 om 08:22

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Sven Botman denkt komend seizoen van waarde te kunnen zijn voor Ajax. De verdediger, die donderdag met sc Heerenveen met 0-1 verloor van Feyenoord in de kwartfinale van de KNVB Beker, is al in gesprek met zijn Amsterdamse broodheer.

Bennett van Fessem
HEERENVEEN

Botman wordt door de Friezen tot het einde van het seizoen gehuurd van Ajax, waar hij tot medio 2022 vastligt maar nog wel een jeugdcontract heeft. "We zijn in gesprek over een eventuele verbintenis. Dat is nog aan de gang", laat hij weten aan VoetbalPrimeur. De twintigjarige linkspoot hoopt dat hij volgend seizoen in de Johan Cruijff Arena actief is, waar de spoeling achterin redelijk dun is. "Dat geeft kansen", beaamt hij.

Botman hoopt dat hij die kans krijgt. "Ze kopen wat meer, maar ze hebben ook genoeg talent in de jeugd zitten. Het is aan Ajax waarvoor ze kiezen", stelt hij. "Ik denk dat ik er klaar voor ben. Ik ga dit seizoen afmaken bij Heerenveen en elke wedstrijd laten zien waarom ik daar hoor. Dan zullen we zien hoe het eindigt", besluit de mandekker, die vorige maand nog in verband werd gebracht met Norwich City.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws