Wennen in Spanje: 'Ene dag ben je de hero, andere dag de zero'

Wennen in Spanje: 'Ene dag ben je de hero, andere dag de zero'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 10:50za 22-02-2020 om 10:50

Luuk de Jong voelt zich goed in Sevilla. De voormalig spits van PSV kende een wisselvallig eerste halfjaar bij de club, maar lijkt zijn plekje in Spanje steeds beter te vinden.

De Jong is nog steeds blij met zijn keuze voor Sevilla. "Ik weet nog mijn eerste gesprek. Zei de trainer: je hebt 28 keer gescoord bij PSV in de competitie en nam niet eens penalty's", vertelt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat legde hij, en ook de technisch directeur, positief uit. Ze zagen dat ik niet alleen voor mezelf bezig was, om maar topscorer te kunnen worden. Een club in de top van Spanje die jou wil als teamplayer in zo'n prachtige stad, in een contract voor vier jaar, dat leek me het perfecte plaatje. En zo voelt het ook."

In Spanje gaat het er heel anders aan toe dan in Nederland, merkte De Jong al snel. "Je bent hier puur op je eigen professionaliteit aangewezen. Daar word je op afgerekend. Een selectie in Spanje bestaat uit pakweg 25 spelers van gemiddeld 27 jaar oud. In Nederland is dat misschien gemiddeld 23 jaar. Alles staat dan veel meer in het teken van opleiden, van ontdekken wat het vak inhoudt."

De Jong kreeg aardig wat kritiek in zijn eerste periode bij de club, maar dat laat hij makkelijk van zich afglijden. "De ene dag ben je de hero en de andere dag een zero. Zo werkt het toch in het voetbal? Bij mijn eerdere twee buitenlandse avonturen trok ik me dat nog aan. Toen ik bij Gladbach en bij Newcastle zat, was het daarvoor alleen maar omhooggegaan in mijn carrière. Nu heb ik genoeg meegemaakt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws