Bale ging 'voor negentig procent zeker' naar China: 'Ze veranderden van mening'

Bale ging 'voor negentig procent zeker' naar China: 'Ze veranderden van mening'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 13:25za 22-02-2020 om 13:25

Gareth Bale was volgens Cosmin Olaroiu, trainer van Jiangsu Suning, bijna speler van de Chinese club. De Welshman was in de voorbereiding op dit seizoen bijna overgestapt, maar op het laatste moment trok Real Madrid de stekker uit de deal.

Het had niet veel gescheeld of Jiangsu Suning had dit seizoen over de diensten van de Welshe vleugelaanvaller kunnen beschikken. "De club was akkoord met zijn zaakwaarnemer, die bij de onderhandelingen aanwezig was", zegt Olaroiu tegen de Dubaise krant The National. "Ook met Madrid waren we akkoord, maar opeens veranderden ze van mening."

De matige voorbereiding die De Koninklijke draaide kan volgens Olaroiu wel eens de aanleiding zijn geweest voor het blokkeren van de transfer. "Ze verloren een paar oefenwedstrijden met ruim verschil. Eerst zeiden ze dat ze hem zouden laten gaan en dat we alleen voor zijn salaris hoefden op te draaien, maar vervolgens moesten we toch voor de transfer betalen."

Dat was de Chinese club te gortig. "Dat was een beetje over ons budget heen, dus zijn we naar een andere speler gaan kijken. Maar het was voor negentig procent rond, waarna alles de ochtend erna weer anders was. Zij pasten de voorwaarden aan, wij niet."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws