Bale kon bestbetaalde voetballer ter wereld worden in China: 'Geld was speciaal'

Bale kon bestbetaalde voetballer ter wereld worden in China: 'Geld was speciaal'

Gepubliceerd: zaterdag 8 februari 2020 om 16:40za 08-02-2020 om 16:40

Gareth Bale stond op het punt Real Madrid te verlaten om in China de bestbetaalde speler ter wereld te worden, maar De Koninklijke wilde de aanvaller uit Wales niet verkopen.

"Hij kreeg een aanbod dat hij niet kon weigeren", vertelt Jonathan Barnett, de zaakwaarnemer van Bale, in gesprek met AS Diario. "Maar Real Madrid wilde hem niet verkopen. Zijn (de Chinese club, red.) konden de transfersom die Real wilde niet betalen." De zaakwaarnemer ontkent dat Bale ongelukkig is in Spanje. "Hij houdt van Madrid, vindt het een geweldige stad. Hij heeft een heerlijk leven."

De overgang naar China zat er dus niet in voor Bale, die de uitdaging op het andere continent graag aan was gegaan. "Hij wilde naam maken in China, het Chinese voetbal omhoog brengen. Hij had de visie dat hij het Chinese voetbal groot kon maken. Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt en dat heeft hij meerdere keren gedaan."

"Hij wilde de eerste geweldige speler zijn die een transfer maakte naar China, maar het mocht niet zo zijn. Het geld was ook speciaal, inderdaad. Het zou van hem de best betaalde speler op aarde hebben gemaakt", sluit Barnett af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws